512 Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři
CZ-ISCO Kód
512
Jméno
Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři
Definice
Kuchaři (kromě šéfkuchařů) a pomocní kuchaři plánují, organizují, připravují a vaří pokrmy, podle receptů nebo pod dohledem šéfkuchařů, v hotelích, restauracích a jiných stravovacích zařízeních, dále na palubách lodí, v osobních vlacích a v soukromých domácnostech.
Náplň jejich práce obvykle zahrnuje: plánování jídel, přípravu a vaření potravin; plánování, koordinaci a dohled nad prací pomocníků v kuchyni; kontrolu kvality potravin; vážení, měření a míchání příměsí podle receptů a vlastního úsudku; regulování teploty trub, grilů, roštů a jiného kuchařského vybavení; kontrolu a čištění servírovacích prostor a kuchyňských a podobných zařízení s cílem zajistit bezpečné a hygienické zacházení s potravinami; obsluhu velkokapacitních kuchařských zařízení, jako jsou grily, fritézy a rošty.
Zaměstnání této skupiny jsou zahrnuta do jedné souhrnné podskupiny:
5120 Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři
Náplň jejich práce obvykle zahrnuje: plánování jídel, přípravu a vaření potravin; plánování, koordinaci a dohled nad prací pomocníků v kuchyni; kontrolu kvality potravin; vážení, měření a míchání příměsí podle receptů a vlastního úsudku; regulování teploty trub, grilů, roštů a jiného kuchařského vybavení; kontrolu a čištění servírovacích prostor a kuchyňských a podobných zařízení s cílem zajistit bezpečné a hygienické zacházení s potravinami; obsluhu velkokapacitních kuchařských zařízení, jako jsou grily, fritézy a rošty.
Zaměstnání této skupiny jsou zahrnuta do jedné souhrnné podskupiny:
5120 Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři
CZ-ISCO
- 0 Zaměstnanci v ozbrojených silách
- 1 Zákonodárci a řídící pracovníci
- 2 Specialisté
- 3 Techničtí a odborní pracovníci
- 4 Úředníci
- 5 Pracovníci ve službách a prodeji
- 6 Kvalifikovaní pracovníci v zemědělství, lesnictví a rybářství
- 7 Řemeslníci a opraváři
- 8 Obsluha strojů a zařízení, montéři
- 9 Pomocní a nekvalifikovaní pracovníci